Senioren rijles Groningen

Heeft u lang geleden uw rijbewijs gehaald of wilt u op latere leeftijd beginnen met rijles? Kies dan voor senioren rijles in Groningen bij Rijschool Groningen. Onze instructeurs leren u alles over de nieuwste verkeersregels en technieken, zodat u rijvaardig wordt of blijft in het moderne en drukke verkeer. U kunt kiezen voor een opfriscursus of rijlespakket van 10, 30 of 35 rijlessen. Zo krijgt u altijd rijles in uw eigen tempo. Het is ook mogelijk om les in een automaat te krijgen.

Rijles voor ouderen in Groningen

Het op latere leeftijd (opnieuw) rijles nemen is niets om u voor te schamen. Het aantal verkeersdeelnemers in Groningen is de laatste jaren flink toegenomen en ook verkeersregels zijn aan verandering onderhevig. Het is daarom logisch dat autorijden tegenwoordig anders wordt ervaren dan vroeger. Bovendien kunnen mentale of fysieke veranderingen zorgen voor een belemmering tijdens het rijden. Heeft u te maken met achteruitgang in het zicht of gehoor? Geef dit dan voor de aanvang van de rijles door aan uw instructeur.

Merkt u dat u moeite heeft met autorijden of niet meer op de hoogte bent van de actuele verkeersregels? Of zijn uw vaste routes veranderd waardoor u meer in drukker verkeer moet gaan rijden? Dan is senioren rijles wellicht geschikt om het vertrouwen in uzelf te herwinnen. Rijles voor ouderen verschilt nauwelijks van een reguliere rijles. Onze instructeurs zijn net zo geduldig en hechten evenveel waarde aan persoonlijke aandacht en begeleiding. Onze rijschool is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd.

Waarom senioren rijles?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom rijles voor senioren in Groningen baat kan hebben. Wellicht herkent u zichzelf in een van de onderstaande situaties. Schroom dan niet om contact op te nemen. Wij helpen u graag om u weer het vertrouwen achter het stuur terug te geven. Zo blijft u ook op latere leeftijd nog lang mobiel!

  • Ik merk dat het rijden niet meer zo soepel gaat;
  • Ik vind het lastig om me aan te passen aan het verkeer;
  • Ik ervaar een mentale of fysieke belemmering tijdens het rijden;
  • Ik merk dat ik de (nieuwe) verkeersregels niet meer zo goed weet;
  • Ik krijg regelmatig te maken met gevaarlijke situaties in het verkeer;
  • Ik zit niet meer met een vertrouwd gevoel achter het stuur;
  • Ik wil graag zelfstandig deelnemen aan het verkeer.