Meteen naar de inhoud

Rijles automaat Groningen

Rijles met automaat

Heb je moeite met schakelen? Of krijg je een prettiger gevoel bij het rijden in een auto waarbij dit niet hoeft? Dan is rijles met de automaat misschien iets voor jou. Rijles in een automaat lijkt veel op reguliere rijles, alleen hoef je dan niet te schakelen.

De auto past zich namelijk automatisch aan aan de snelheid. Hierdoor hoef je dus minder handelingen te verrichten en kun je je beter concentreren op de weg. Bij onze rijschool kun je helaas géén rijles nemen in de automaat.

Automaat rijschool Groningen

Bij Rijschool Groningen kun je helaas geen rijles krijgen in een automaat, maar alléén in de handgeschakelde auto. We merken dat rijles in een automaat in Groningen de laatste jaren is toegenomen door de elektrische auto. Elektrische auto’s zijn namelijk geheel automatisch geschakeld. Er zijn steeds meer mensen die om deze reden kiezen voor rijles in een automaat. Het enige nadeel van een automaat-rijbewijs is dat je daarmee niet in een schakelauto mag rijden.

Autisme, ADHD en faalangst

Rijles in een automaat wordt niet alleen als makkelijker ervaren. Het is ook erg geschikt voor mensen met autisme, ADHD, faalangst of een fysieke beperking. Je hoeft namelijk minder handelingen te verrichten, krijgt minder prikkels en kunt je aandacht dus beter op de weg houden. Doordat je niet hoeft te schakelen, heb je met een automaat bovendien nooit de angst om voor het stoplicht stil komen te staan. Je drukt simpelweg het gas in, zonder te hoeven schakelen.

Ben je al begonnen met rijles en kom je er na een moeizaam traject achter dat je toch liever rijles in een automaat wilt? Bij onze automaat rijschool in Groningen kun je alléén overstappen op de handgeschakelde auto!

Waarom onze rijopleiding?

Persoonlijke aandacht en begeleiding staat bij ons voorop

Ervaren

Onze instructeurs hebben samen ruim 50 jaar ervaring

Hoge slaagkans

Wij hebben een bovengemiddeld hoog slagingspercentage

Faalangst

Gespecialiseerd in begeleiden bij faalangst, autisme en ADHD

Waar wacht je nog op?

Maak kennis met je instructeur en onze manier van lesgeven