Rijles automaat Groningen

Heb je moeite met schakelen? Of krijg je een prettiger gevoel bij het rijden in een auto waarbij dit niet hoeft? Dan is rijles met de automaat misschien iets voor jou. Rijles in een automaat lijkt veel op reguliere rijles, alleen hoef je hierbij niet te schakelen. De auto past zich namelijk automatisch aan aan de snelheid. Hierdoor hoef je dus minder handelingen te verrichten en kun je je beter concentreren op de weg.

Automaat rijschool Groningen

Bij Rijschool Groningen kun je rijles krijgen in een automaat of handgeschakelde auto. We merken dat rijles in een automaat in Groningen de laatste jaren is toegenomen door de elektrische auto. Elektrische auto’s zijn namelijk geheel automatisch geschakeld. Er zijn steeds meer mensen die om deze reden kiezen voor rijles in een automaat. Het enige nadeel van een automaat-rijbewijs is dat je daarmee niet in een schakelauto mag rijden.

Autisme, ADHD en faalangst

Rijles in een automaat wordt niet alleen als makkelijker ervaren. Het is ook erg geschikt voor mensen met autisme, ADHD, faalangst of een fysieke beperking. Je hoeft namelijk minder handelingen te verrichten, krijgt minder prikkels en kunt je aandacht dus beter op de weg houden. Doordat je niet hoeft te schakelen, heb je met een automaat bovendien nooit de angst om voor het stoplicht stil komen te staan. Je drukt simpelweg het gas in, zonder te hoeven schakelen.

Ben je al begonnen met rijles en kom je er na een moeizaam traject achter dat je toch liever rijles in een automaat wilt? Bij onze automaat rijschool in Groningen kun je altijd overstappen!