Meteen naar de inhoud

Kosten rijbewijs Groningen

Home / Kosten rijbewijs

Rijbewijs kosten

Wat zijn de kosten voor het aanvragen of verlengen van een rijbewijs in Groningen? De hoogte hiervan verschilt per gemeente en wijzigt doorgaans per jaar. Momenteel gelden in de gemeente Groningen de volgende prijzen.

De onderstaande prijzen zijn afkomstig van de website van de gemeente Groningen, geraadpleegd in juni 2022. Ben je geslaagd voor het rijexamen of is je rijbewijs bijna verlopen? Maak dan een afspraak bij de gemeente Groningen.

Rijbewijs Kosten
Nieuw rijbewijs aanvragen € 41,60
Huidige rijbewijs vernieuwen/verlengen € 41,60
Met spoed rijbewijs aanvragen € 75,70
Rijbewijs verloren of gestolen € 50,60
Buitenlands of militair rijbewijs omruilen € 41,60

Wat kost een rijbewijs?

Naast de kosten voor het rijbewijs zelf, zijn er natuurlijk kosten die gemoeid zijn met het halen van je rijbewijs. De hoogte van deze kosten verschilt per persoon en per rijschool. Allereerst heb je natuurlijk kosten voor de rijlessen. Deze kosten zijn afhankelijk van het aantal lessen dat je neemt en of je in een handgeschakelde auto of in een automaat les krijgt.

Ook maakt het uit of je een rijlespakket neemt of dat je per losse les betaalt. Dat laatste is in verhouding namelijk iets duurder. En wanneer je voor een pakket kiest kun je bovendien meteen een praktijkexamen, herexamen, tussentijdse toets, proefexamen, faalangst examen, staatsexamen en/of gezondheidsverklaring erbij nemen. Deze dingen zou je anders los moeten kopen. En natuurlijk heb je dan nog de theorie. Daarvoor heb je in ieder geval een theorieboek nodig en kun je ook kiezen om er een samenvatting, oefenboek en/of toegang tot een online omgeving bij te nemen. Daarnaast bieden sommige rijscholen in Groningen een dagcursus autotheorie aan, waarbij je in één dag wordt klaargestoomd voor het theorie-examen.

Aan het halen van je rijbewijs zijn dus verschillende kosten verbonden. In totaal worden de kosten voor je rijbewijs onderverdeeld in de onderstaande onderdelen. Om te weten hoeveel het halen van een rijbewijs jou gaat kosten kun je kijken bij onze tarieven.

Kosten halen rijbewijs

Waarom onze rijopleiding?

Persoonlijke aandacht en begeleiding staat bij ons voorop

Ervaren

Onze instructeurs hebben samen ruim 50 jaar ervaring

Hoge slaagkans

Wij hebben een bovengemiddeld hoog slagingspercentage

Faalangst

Gespecialiseerd in begeleiden bij faalangst, autisme en ADHD

Waar wacht je nog op?

Maak kennis met je instructeur en onze manier van lesgeven